Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

25 mai 2011

Sosuri


Sos de lamaie
Ingrediente

piper ,ulei 150 ml ,lamâie 200 g ,patrunjel verde taiat 50 g ,apa minerala 250 ml ,sare de lamâie ,sare
Mod de preparare

Uleiul se bate bine pâna începe sa se tulbure. Se pune apa minerala, zeama de lamâie, sare de lamâie si sare.
Se amesteca în continuare, se adauga verdeata si piper si se continua amestecarea pâna se omogenizeaza. Se gusta si se mai adauga din ingrediente în functie de preferinte.
Este excelent servit cu pui, peste sau ficat

Sos Maitre d'Hotel
Ingrediente

Unt 200 g lamaie 100 g patrunjel verde 1/2 leg piper sare
Mod de preparare

Se incalzeste untul, se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie si se bate bine cu telul, se potriveste gustul de sare, iar la sfarsit se pune piperul macinat si verdeata tocata marunt.


Un comentariu:

Anonim spunea...

sosul maitre d'hotel l-as incerca cu o ceafa in sange