Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

25 mai 2011

Ciulama de ciuperci


Ingrediente
500g ciuperci albe ,50 g unt,2 linguri cu faina,100 ml smantana,
 5 linguri ulei ,1 ceapa,1 legatura de marar,1 legatura de patrunjel, piper si sare dupa gust

Mod de preparare
Se curata ciupercile si se spala bine,se fierb  timp de 30 de minute si apoi se taie felii subtiri.
Tocam ceapa marunt si o pune la calit in ulei la foc mic si amestecam in continu. Atunci cand ceapa devine aurie se pune sare si se ia de pe foc. Se dizolva cele 2 linguri de faina in putina apa rece, astfel
incat sa se pastreze aspectul de pasta. Adaugam ciupercile peste ceapa care a fost luata de pe foc si se pun impreuna din nou pe foc, se lasa sa fiarba la foc mic pana cand ciupercile incep sa se hidrateze si apa scade. Se adauga smantana si, dupa doua minute, cele doua linguri de faina, se mai amesteca timp de 2 minute si apoi se iau de pe foc.Untul se taie cubulete si se adauga peste ciulama,se taie mararul si patrunjelul si se adauga peste ciulama.Se adauga sare si piper dupa gust  si se serveste cat mai calda, pentru a nu capata sosul de la ciulama un gust prafos
POFTA BUNA.

Niciun comentariu: