Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

24 martie 2011

Tortulet de casa


made by Nicu

Am inceput prajitura cu preparatul blatului. Se separa albusurile de galbenus, se bat separat albusurile spuma (ca pentru bezea), galbenusurile se freaca cu sase linguri de zahar, esenta de vanilie si un varf de bicarbonat. Se amesteca totul cu 10 linguri de faina, se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor timp de 35 minute. Se scoate, se lasa la racorit si se feliaza. Pentru crema am folosit o crema pentru prajituri de pe piata pe care am dizolvat-o in 250 ml de lapte rece si am incorporat-ocu mixerul pana a capatat consistenta dorita. Pentru glazura am folosit ciocolata si pentru ornat, frisca.
Pofta buna!

6 comentarii:

Laura spunea...

A fost foarte bun. Multumim...

Anonim spunea...

ce crema era..de pe piata? dr oetker? detaliaza sa stim ce luam:d

Nicu spunea...

secretul patiserului:)

Anonim spunea...

bun bun, da crema de ciocolata - glazura este tot secret?

nicu spunea...

Glazura de ciocolata de la dr oetker, putina cioclata topita si pentru crema din mijloc,am folosit crema pentru prajituri cu vanilie de la dr.oetker :)

Anonim spunea...

multam, negresit incerc..stii si cate calorii is?:))))))))))))))))))))))))