Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

25 iulie 2011

Placinta cu iaurt

Ingrediente
1 pachet foi placinta,6oua,500ml iaurt gras,150 g zahar,esenta de vanilie,stafide,ulei pentru uns foile.
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul, se adauga esenta de vanilie si iaurtul. Intr-o tava cu peretii inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele. Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se coace aproximativ 40 min. Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta.Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.
POFTA BUNA!


 

Un comentariu:

voicu spunea...

Arata foarte bine placinta. Intotdeauna m-am intrebat cum se face placinta cu iaurt si iata ca acum am priceput. Felicitari bucatarului! Aspectul este incontestabil.