Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

31 iulie 2011

Crepes suzette

Ingrediente
              Pentru crepes.
100g faina, 0.10g sare, 2 oua, 200ml lapte, 100g unt, o portocala, 100g zahar.
              Pentru sos.
150ml suc de portocala, coaja rasa de portocala si lamaie, 150g zahar, 100ml coniac, 0.50g unt, 0.25ml zeama de portocala si lamaie
Mod de preparare
Cernem faina si sarea intr-un bol, astfel faina se aereaza. Faceti o adincitura in centrul fainei şi spargeti ouale in ea. Adaugati treptat cantitati mici de lapte si apa, amestecand energic. Atunci cand toata cantitatea de lichid a fost adaugat, utilizeazati o spatula pentru a indeparta orice posibil cocolos de faina, apoi amestecati mai mult, pana cand aluatul este neted, cu consistenta de smantana subtire. Topiti untul intr-o tigaie, turnati 2 linguri din aceasta in aluat si amestecati de jos in sus, restul se toarna intr-un castron si folositi-l pentru a lubrifia tigaia. Se amesteca coaja de portocala si zaharul in aluat.
Intr-o tigaie, se pune zaharu la foc mic, sa se caramelizeze cu zeama de lamaie. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, se adauga untul ramas si sucul de portocala si se amesteca bine. Se pun in tigaie  clatitele si se acopera cu zeama. Intr-o lingura punem coniacul si il turnam in tigaie, pentru flambare. Clatitele se pot umple cu mere, banane, piersici trase in unt si caramelizate.
POFTA BUNA!


Niciun comentariu: