Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

04 iunie 2011

O tuica "BIO"


Distilarea se face cu ajutorul alambicului, denumire ce provine din limba araba - Al-imbiq - adica distilator.Fructele trebuie sa fie cit mai coapte. Inainte de orice, fructele (prune, corcoduse, mere, pere, caise, piersici, struguri) se spala bine, cu apa rece, deoarece pot contine substante otravitoare ramase in urma stropirii . Rachiul obtinut se pune la invechit, minim 6 luni. In aceasta perioada se asează gustul de fructe si taria alcoolica se mareste. Invechirea se face in butoaie de stejar, dud, cireş, cu care ocazie tuica se inchide la culoare, galben-maroniu pentru stejar, galben închis dud si cea mai frumoasa culoare un galben-verzui pentru butoiul din lemn de cires.


 

Niciun comentariu: