Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

04 iunie 2011

Sake


Sake, pronuntat saki este o bautura japoneza preparata din orez.....
Sake este produs prin fermentarea multipla a orezului.Exista două tipuri principale de sake: "futsu-shu" si "tokutei meisho-shu". In Japonia, sake este servit rece, la temperatura camerei, sau cald, functie de preferintele consumatorului si de sezon. In mod normal, sake-ul cald se bea iarna, iar cel de buna calitate nu se bea cald, caci gustul si aroma pot avea de suferit. Dupa ce este deschisa, o sticla de sake trebuie consumata, la interval de 2-3 ore.

Niciun comentariu: