Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

11 iunie 2011

Bulete de cascaval


Ingrediente
200 g cascaval , 200 g branza , 2 oua , 5 linguri faina , un praf de bicarbonat ,sare, piper , ulei
Mod de preparare
Intr-un vas punem branza, cascavalul ras, ouale si bicarbonatul . Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena . Datorita bicarbonatului , dupa cateva minute compozitia pentru bulete va deveni mai pufoasa . Adaugam treptat cele cinci linguri de faina in compozitie si amestecam pana cand aceasta devine lipicioasa . Cu ajutorul mainilor umezite, modelam bulete de dimensiunea unei nuci . Nu este bine sa facem buletele foarte mari deoarece acestea isi vor dubla volumul in timpul prajirii . Incingem uleiul si punem buletele de cascaval la prajit . Este de preferat ca buletele sa fie acoperite de ulei .Daca bulete sunt acoperite de ulei, acestea se vor intoarce singure in timpul prajirii . Buletele de cascaval se prajesc foarte repede, prin urmare nu trebuie sa le lasam nesupravegheate. In momentul in care incep sa se rumeneasca, scoatem imediat buletele din ulei si le punem pe un platou cu hartie absorbanta.


POFTA BUNA




 

Niciun comentariu: