Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

25 mai 2011

Mincare de spanac cu ou ochi


Ingrediente
500 g spanac proaspat,2 oua ,300 ml lapte ,o lingura faina,
o ceapa ,un morcov ,2 catei usturoi ,2 linguri ulei ,sare si piper dupa gust
Modul de preparare
Spalam spanacul, il scurgem bine si daca frunzele de spanac ni se par prea mari, atunci le tocam putin.
Tocam ceapa si dam pe razatoare morcovul. Punem la incins intr-o carticioara cele doua linguri de ulei si calim legumele. In momentul in care legumele incep sa se inmoaie, adaugam lingura de faina si amestecam energic pentru a a nu ramane cocoloase. Se va forma o pasta de legume groasa peste care apoi adaugam spanacul. Amestecam si lasam mancarea de spanac vreo doua-trei minute la foc mediu, apoi adaugam o cana de lapte si doua cani de apa.
 
Daca mancarea de spanac este totusi prea groasa, o putem (regla) in functie de gusturi adaugand apa sau lapte. Apoi lasam mancarea de spanac la foc mediu aproximativ 20 minute si amestecam din cand in cand. Atunci cand este gata vom adauga si usturoiul maruntit .Mancarea de spanac se serveste cu ou prajit, asa ca inainte de a ne aseza la masa vom praji cate un ou sau doua pentru fiecare portie si apoi le vom aseza in farfurie peste mancarea de spanac.
POFTA BUNA

Niciun comentariu: