Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

25 mai 2011

Cartofi Frantuzesti

 
Ingrediente:
 1 kg cartofi , 6 oua fierte , 100 g unt , 200 g smantana , 2 oua crude , 200 g branza sau cascaval , 100 ml lapte  sare dupa gust .
                         
Mod preparare

 Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa calda cu sare. Se racesc se curata de coaja si se taie felii. Intr-un bol se bat ouale crude, cu laptele, sare si smantana. Se ia o tava se unge bine cu unt si se pun straturi de felii de cartofi, felii de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol. Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti. La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza.
Se introduce in cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute


                                                                  POFTA BUNA

Niciun comentariu: