Ingrediente:
250 gr piscoturi, 500 gr mascarpone
3 linguri cu varf de zahar pudra, 3 oua, cacao pentru garnisit, cafea naturala pentru insiropat
250 gr piscoturi, 500 gr mascarpone
3 linguri cu varf de zahar pudra, 3 oua, cacao pentru garnisit, cafea naturala pentru insiropat
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pentru crema, mixati mascarpone impreuna cu zaharul pudra pana obtineti o spuma omogena. Separam ouale si amestecam galbenusurile cu mascarpone pana se omogenizeaza. Separat, am batut albusurile spuma tare si le-am incorporat in crema de mascarpone. Putem aseza piscoturile in functie de forma in care dorim sa pregatim prajitura. Intre timp am facut o ceasca cu cafea pe care am indulcit-o dupa gust, aromatizand-o cu esenta de vanilie sau de rom, in functie de preferinte. Am stropit piscoturile cu cafea, dupa care am montat prajitura. Peste piscoturi am asezat jumatate din crema si am uniformizat-o cu spatula. Ulterior, am asezat al doilea rand de piscoturi si am repetat faza cu crema. Tiramisu s-a odihnit cateva ore la frigider, dupa care l-am garnisit cu cacao.
Un comentariu:
Foarte bun tiramisu. Astept urmatoarea prajitura. mmmmmmmmm
Trimiteți un comentariu