Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

03 noiembrie 2011

Placinta taraneasca cu iaurt


                                                                 Ingrediente
                      1kg iaurt, 6-7 oua, 300 g zahar, 1 pachet foi de placinta, esenta de vanilie.

                                                  Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, turnam zaharul peste galbenusuri, batem albusurile spuma, mixam zaharul cu galbenusurile si adaugam iaurtul. Amestecam bine cu o spatula, iar peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma. Incorporam usor cu spatula, impartim foile de plăcintă în trei. Trebuie sa le manevram rapid dupa ce am desfacut pachetul, pentru ca altfel exista riscul sa se intareasca. Pentru a evita aceasta situatie, se pot acoperi cu un prosop umed.
Ungem foile cu ulei. Dupa prima treime de foi adaugam jumatate din compozitia de iaurt. Repetam operatiunea si deasupra ungem cu un amestec format dintr-un ou batut si patru linguri de iaurt. Bagam la cuptor 25 de minute, pana se rumeneste.
                                                              POFTA BUNA!

2 comentarii:

claud spunea...

delicioasa, musai am sa o incerc si eu. ai foloit foi de placinta clasice sau aluat foietaj?

Nicu spunea...

Foi de placinta clasice.Nu merge cu foitaj.