Ingrediente
200gr faina, 2 oua,120ml lapte, o esenta de vanilie, puţina sare, 100ml ulei pentru uns tigaia.
Mod de preparareAmestecati faina si ouale, intr-un castron, cu ajutorul unui tel. Adaugati treptat laptele si esenta de vanilie. La final adaugati putina sare si putin ulei si amestecati pana cand obtineti un aluat subtire si cremos. Incingeti o tigaie la foc mediu. Ungeti-o cu putin ulei si adăugati cu un lus aluatul de clatite. Rotiti in sens circular, pentru ca aluatul sa se distribuie uniform pe toata suprafata tigaii. Dupa 2 minute intoarceti clatita si coaceti-o si pe cealalta parte timp de un minut. Clatitele se servesc calde, rulate sau pliate, cu umpluturi dulci sau sarate.
POFTA BUNA!
Un comentariu:
de cand nu am mai facut clatite, e o idee buna:) sau un tort de clatite:D
Trimiteți un comentariu