Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

07 noiembrie 2011

Clatite



Ingrediente
200gr faina, 2 oua,120ml lapte, o esenta de vanilie, puţina sare, 100ml ulei pentru uns tigaia.
                                               Mod de preparare
Amestecati faina si ouale, intr-un castron, cu ajutorul unui tel. Adaugati treptat laptele si esenta de vanilie. La final adaugati putina sare si putin ulei si amestecati pana cand obtineti un aluat subtire si cremos. Incingeti o tigaie la foc mediu. Ungeti-o cu putin ulei si adăugati cu un lus aluatul de clatite. Rotiti in sens circular, pentru ca aluatul sa se distribuie uniform pe toata suprafata tigaii. Dupa 2 minute intoarceti clatita si coaceti-o si pe cealalta parte timp de un minut. Clatitele se servesc calde, rulate sau pliate, cu umpluturi dulci sau sarate.

POFTA BUNA!

Un comentariu:

claudiu spunea...

de cand nu am mai facut clatite, e o idee buna:) sau un tort de clatite:D