Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

04 octombrie 2011

Gamay


Gamay este o varietate de strugure negru din Beaujolais Franta.

Numele complet al acestuia este Gamay Noir a Jus Blanc.

Nivelul scazut al taninului din Gamay are ca rezultat un vin usor de baut, fiind recomandat la o temperatura sensibil mai rece dect temperatura camerei, respectiv 12-14 grade celsius.


 

Un comentariu:

un degustator spunea...

Trebuie sa fie tare bun. Am auzit de la cunoscatori ca vinul asta merge foarte bine cu branza de capra. Ma refer la branza frantuzeasca. Stiu ca e nelipsita de pe masa francezilor.