Odata plecat intr-o delegatie, am lasat deoparte gatitul si m-am reprofilat. Departe de casa, am facut intr-o seara tarziu o tocanita de legume foarte buna si usor de preparat. "Lucrarea mea" a inceput cu
tocarea a doua cepe potrivite pe care le-am si pus la calit. Am curatat apoi doi morcoivi pe care i-am adaugat peste ceapa si i-am lasat sa fiarba la foc mic. Cum ma incurcam prin frigider de un ardei gras, l-am spalat si l-am taiat cubulete, asteptand sa adaug si un dovlegel la tocana de legume. Intr-un final, au ajuns toate peste ceapa si morcovul calit. Au stat la cald pana am curatat, taiat si pus la fiert cartofii pentru tocana. Nu a durat mult. Cand s-au inmuiat cartofii am adaugat compozitia de legume calite, le-am lasat un pic sa se "imprieteneasca", timp in care am calit doua rosii in ulei, aruncandu-le peste fiertura care mirosea demential. Condimentata cu sare si piper si cu multa verdeata, tocana a iesit delicioasa/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu