Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

10 august 2011

Musaca de vinete cu carne

Ingrediente 
3 vinete,100ml ulei de masline, 500g carne tocata vita si porc,4 catei de usturoi, 1 ceapa, 400g de rosii, 3 linguri pasta de tomate, 1 lingurita chimion, macinat, 1 frunza de dafin, 300ml ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Mod de preparare
Incingeti cuptorul la 160 de grade.

Bechamel
100g faina, 75g unt,750ml lapte, 3 galbenusuri, 70g branza rasa, sare si piper.
Tocati ceapa marunt si pisati usturoiul. Taiati vinetele in felii subtiri, dar pe lungime.Depielati rosiile. Prajiti, vinetele in ulei incins si punetile pe hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de grasime. Incingeti uleiul într-o tigaie adanca, adaugati carnea si rumeniti-o amestecand constant pana scade zeama pe care o lasă.Adaugati ceapa si usturoiul. Dupa ce s-a inmuiat usturoiul si ceapa adaugati in tigaie pasta de tomate si rosiile depielate si tocate. Adaugati foile de dafin si chimionul. Tineti tigaia pe foc mic,amestecand constant, timp de 30-35 minute,asezonati cu sare si piper. Intr-o cratita adanca puneti untul la topit pentru a prepara sosul bechamel. Dupa ce s-a topit, adaugati faina,
amestecati-o bine pentru a obtine un rantas, fara a praji faina prea mult, stingeti cu lapte amestecand continuu cu un tel pentru a nu se face cocoloase.
Dupa ce ati obtinut un amestec alb şi cremos, adaugati galbenusurile si incoporati-le impreuna cu jumatate din cantitatea de branza rasa. Asezonati cu sare si piper.
Intr-o tava unsa cu ulei, asezati un strat de vinete astfel incat tot fundu ltavi sa fie acoperit.Adaugati amestecul de carne si incheiati cu un strat de vinete.
Turnati sosul Bechamel peste musaca si presarati restul de branza, decorati cu rosii ai introduceti tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand musacaua se rumeneste la
suprafata.
POFTA BUNA!

 

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata foarte bine musacaua. o ideea buna de pus in practica.

tudor spunea...

mestere, dar nu mai gatesti nimic? sau esti in concediu!?