Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

07 august 2011

Tarta cu piersici

Ingrediente
4 piersici, 300ml ulei, 350g faina, 250g zahar pudra, 1 plic de zahar vanilat, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura scortisoara macinata, 1/2 plic praf de copt, 5 oua.
Mod de preparare
Spalati piersicile si scoateti-le samburele. Taiati fructele in felii groase. Separati albusurile de galbenusuri. Faceti o mixtura din galbenusuri si uleiul adaugat treptat. Separat, bateti albusurile spuma si incorporati in ele zaharul pudra si cel vanilat. Amestecati faina cu praful de copt, adaugati coaja de lamaie si un praf de sare. Incorporati cu ajutorul unei spatule, mixtura din galbenusuri cu albusurile batute spuma. Incorporati faina amestecand uşor. Incingeti cuptorul la 150 de grade, se unge tava cu ulei si tapetati-o cu faina. Turnati aluatul in tava, treceti fructele prin faina amestecata cu scortisoara. Asezati fructele in aluat si bagati tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Verificati daca s-a copt folosind o scobitoare.
POFTA BUNA!


 

Niciun comentariu: