Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

15 septembrie 2011

Plachie de peste

Ceapa tăiată felii subţiri se căleşte cu tot uleiul, la foc mic, până devine lucioasă, fără să se îngălbenească. Se pune o linguriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper măcinat. Se adaugă crapul prăjit, tăiat în bucăţi, sucul de roşii, ardei rosu, vinul, usturoi tocat şi cimbru, după dorinţă. Se lasă la cuptor să fiarbă înăbuşit circa 30 de minute. Când este gata, ceapa trebuie să fie ca un sos gros. Se potriveşte gustul, cu sare şi zeamă de lămâie. Se poate pregăti şi cu peştele neprăjit.

Niciun comentariu: