Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

06 iulie 2011

Aripioare cu cartofi noi


Ingrediente
10 aripioare pui, 1kg cartofi noi, o capatina de usturoi, 100ml vin alb demisec
maghiran, sare, ulei.
Mod de preparare 
Mai intai curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru. Facem din de usturoi un mujdei simplu din: usturoi pisat impreuna cu o lingurita rasa sare, frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam 100ml apa minerala. Aripioarele le curatam, spalam si apoi le condimentam cu sare, piper si un praf de boia iute. Le asezam tava pe linga cartofi. Presaram peste cartofi si putin maghiran, turnam 50 ml vin alb demisec si cu 4-5 linguri de mujdei stropim carnea. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit. O lasam la copt 20 minute acoperita cu folie, dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana aripile se rumenesc frumos impreuna cu cartofii.
                                            
Separat realizam o mamaliguta din: 1 litru apa, 350g malai, 50g de unt, sare.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu: