Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

28 iunie 2011

Tort cu ciocolata si frisca

Ingrediente
6 oua, 300g zahar, 100g faina, sare, 200ml apa, esenta de rom
200g unt, 200g ciocolata tartinabila, 400ml frisca lichida.
Mod de preparare
Albusurile se mixeaza cu un praf de sarea apoi cu zaharul, turnat in ploaie. Se zdrobesc galbenusurile si se incorporeaza in albusul batut.Se adauga faina cernuta si turnata in ploaie. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o forma de tort, pe care inainte am uns-o cu ulei si am tapat-o cu faina. Se da la copt 30 min, in cuptorul preincalzi. Se prepara siropul, fierband apa cu zaharul in cateva clocote, se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga esenta de rom.
Pentru crema alifiem untul pana se omogenizeaza si apoi incorporam cioclata tartinabila. Se da la rece 60 min. Se taie blatul pe orizontala in 3 discuri egale, care se insiropeaza apoi se ung fiecare cu un strat de crema si se aseaza unul peste altul, pe un platou.
Restul de ciocolata se amesteca cu o lingura de frisca lichida si se toarna deasupra tortului.Se lasa 15 minute la rece sa se intareasca putin. Frisca se mixeaza pana se obtine consistenta dorita apoi se orneaza tortul. Se mai lasa o ora la frigider.



POFTA BUNA!


 

Un comentariu:

eu spunea...

ce bun trebuie sa fi fost. prajiturile facute in casa sunt inconfundabile. unde mai pui ca iesi mult mai ieftin decat la magazin.