Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

19 iunie 2011

Coada de bou


Ingrediente
1.5 kg coada de bou,1 litru vin rosu demisec, 25 g morcovi, 100g ceapa, 200g orez, 4 catei de usturoi, 200g rosii, ½ lingurita boia de ardei dulce, 25 ml ulei de masline, 1 frunza de dafin, 1 legatura patrunjel proaspat, ½ lingurita cimbru uscat, ½ lingurita piper negru, sare dupa gust.
Mod de preparare

Se taie în bucati coada de bou si se pune la fiert cu vinul rosu, morcovul, ceapa, usturoiul, rosiile, cimbrul si dafinul. Cind coada a fiert bine, o lasam sa se raceasca si scoatem toata carnea de pe oase. Tocam carnea marunt si o amestecam cu legumele bine pasate. Se presara cu patrunjel si se serveste cu garnitura de orez.

POFTA BUNA




 

2 comentarii:

am mancat spunea...

contrar denumirii, mancarea este foarte buna. numai cine nu a servit acest fel de mancare nu stie ce-a pierdut. cei care au mancat ciorba din coada de vita stiu despre ce vorbesc. merita incercat cand aveti ocazia, la vreun restaurant.

gurmand spunea...

n-are ce sa fie rau. vita, orez si legume. ideal pentru o mancare sanatoasa.