Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

27 mai 2011

Pui cacciatore


Ingrediente
12 copane de pui,1-2 linguri ulei,1 ceapa, 1-2 catel de usturoi,
400 g rosii,125ml vin alb sec,1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat,sare si piper
Mod de preparare
Se incinge uleiul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se scot intr-o tava yena .Se arunca uleiul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul zdrobit si ceapa  tocata mai mare, pana devin aurii.Totul se toarna peste copane.Celelalte ingrediente se pun intr-o cratita ( rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, acoperite, 35-40 de minute, pana ce carnea devine frageda.
                                                        POFTA BUNA
 

Un comentariu:

Anonim spunea...

simplu de facut, dar romanu' cred ca prefera tot un pui la ceaun, de sa se linga pe degete. nu stie el ce-i aia "pui cacciatore".