Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

30 octombrie 2011

Gogosi


Ingrediente
500gr faina, 160gr unt, 4 oua, 30gr drojdie, 30gr zahar, sare, putin lapte caldut.

Mod de preperare
Se prepera intai o maia; se desface drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar.Se adauga a patra parte din faina, asa incat sa formeze un aluat destul de vartos. Acesta se strange minge, se cresteaza putin si se pune in apa calduta, sa creasca. In timp ce maiaua creste, se amesteca restul de faina cu ouale, zaharul, sarea si lapte caldut numai atat cit aluatul sa nu fie prea moale si sa se poata intinde. Aluatul crescut se intinde in grosime de 1 cm. Se scot cu un pahar rotunduri sau se taie patratele mici cu rotita dintata. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca 10 min. Se rumenesc apoi in ulei incins. Se servesc pudrate pe ambele parti cu zahar aromat cu vanilie.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu: