Home (157) Cina (53) Prinz (45) Desert (36) Antreuri (19) Supe Ciorbe (15) Mic dejun (8) Aperitive (6) Gratar (5) Vin rosu (4) Digestive (3) Sosuri (3) Bauturi (2) Pizza (2) Salate (2) Vin alb (2) Vin rose (2) Garnituri (1) H (1)

27 mai 2011

Limba cu masline


Ingrediente
300 g limba,1 ceapa,50 ml ulei,100 ml vin
150 ml suc de rosii,100 g masline ,20 g faina
piper boabe, 2 foi dafin
Va sfatuiesc 
 Inainte de a prepara mancarea propriu-zisa trebuie sa pregatim limba. Punem limba curatata si spalata la fiert,in apa cu o lingurita de sare.Limba va fierbe in 1 - 1,30 ore. Cand este bine fiarta pielita tare care acopera limba se desface singura la varf, iar furculita intra usor in carne. Limba fiarta se va curata de pielita care o acopera. Limba se curata fierbinte, altfel pielita se va jupui mai greu. 

Modul de preparare
Pentru limba cu masline se taie marunt ceapa si se caleste in ulei. Se stinge cu sucul de rosii amestecat cu faina si cu 250 ml din supa in care a fiert limba. Se adauga limba taiata felii groase de aproximativ 1 cm, maslinele, vinul, piperul si foile de dafin. Dam tava cu limba cu masline la cuptor pentru 30 minute, pina se formeze sosul, apoi saram dupa gust.
POFTA BUNA

Un comentariu:

Anonim spunea...

buna limba cu maslime. am mancat si mi-a placut ca e iesit putin picanta. complimente bucatarului!