Crema de zahar ars este una din retetele usor de preparat. Nu ai nevoie decat de zahar, 1litru de lapte, 6 oua si o ora la dispozitie. Cel mai important este ca odata scoasa de la cuptor sa lasati crema sa se raceasca, altfel, daca o servesti calda nu este la fel degustoasa.
Mod de preparare: se topeste zaharul intr-un vas, se tapeteaza peretii acestuia cu zaharul topit astfel incat sa acopere uniform peretii vasului si se lasa sa se raceasca. Se pune laptele la incalzit, se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat, iar intre timp incalziti cuptorul. Cand a fiert laptele se adauga ouale batute spuma si amestecul rezultat se pune in vasul pregatit tapetat cu zahar ars. Vasul se pune intr-o tava sau cratita mai mare care sa-l cuprinda, in care turnati apa. Impreuna se baga la cuptor unde se tine pana compozitia capata o culoare aurie. La final, se serveste rece de la frigider.
Mod de preparare: se topeste zaharul intr-un vas, se tapeteaza peretii acestuia cu zaharul topit astfel incat sa acopere uniform peretii vasului si se lasa sa se raceasca. Se pune laptele la incalzit, se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat, iar intre timp incalziti cuptorul. Cand a fiert laptele se adauga ouale batute spuma si amestecul rezultat se pune in vasul pregatit tapetat cu zahar ars. Vasul se pune intr-o tava sau cratita mai mare care sa-l cuprinda, in care turnati apa. Impreuna se baga la cuptor unde se tine pana compozitia capata o culoare aurie. La final, se serveste rece de la frigider.
4 comentarii:
bunnnnnnnnnnn
Buuuun, buuuun taaaare!! Propun sa faci un concurs cu Marian al meu in preparat creme de zahar ars!!! ma tem ca va fi taaaaare greu de jurizat!! :))
Accept provocarea. Ramane sa stabilim cand si unde va avea loc "concursul". Cu ocazia asta il cunosc si eu pe TITI alias Marean alias camila insetata:)
:)))))))) gata, facem!! dar sa se mai incalzeasca putin!! ;)
Trimiteți un comentariu